Laten maken in China

Natuurlijk weet u dat veel producten, onderdelen en halffabricaten in China goedkoper zijn. Daarmee valt voor veel bedrijven nog steeds duizenden euro’s per jaar te besparen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe vind je de Chinese relaties (de zogenaamde ‘guanxi’) die je echt kunt vertrouwen? Weegt het voordeel van de China […]

Natuurlijk weet u dat veel producten, onderdelen en halffabricaten in China goedkoper zijn. Daarmee valt voor veel bedrijven nog steeds duizenden euro’s per jaar te besparen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe vind je de Chinese relaties (de zogenaamde ‘guanxi’) die je echt kunt vertrouwen? Weegt het voordeel van de China inkoop wel op tegen de kosten voor  het zoeken, de communicatie, het geregel, de garantie én het risico? Vaak niet dus.

China Trade & Projects ontzorgt uw inkoop en productie in China. We helpen met het vinden of sourcen van goede Chinese leveranciers of kunnen uw unieke of bedrijfsspecifieke producten laten maken. De medewerkers van China Trade doen dit al ruim 25 jaar in China. In die tijd hebben we een breed netwerk van hechte guanxi opgebouwd, waaruit we voor u kunnen putten. We kennen het klappen van de zweep bij kwaliteit en controle, onderhandeling en garantie, groothandel en kleine oplages, transport en verpakking, taal en cultuur. Dat geeft u zekerheid en een veilig gevoel.

In een kennismakingsgesprek onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf en welke producten de meeste kans maken. China Trade vat de kosten voor deze producten samen in één heldere franco inkoopsprijs, zodat u een verantwoorde en afgewogen ondernemersbeslissing kunt nemen.

We hebben onder anderen ervaring met inkoop en productie van diverse soorten kleine apparaten. En met breed scala aan onderdelen van metaal en kunststof voor toepassingen in de bouw, DHZ, landbouw, kassenbouw en industrie. Daarnaast weten we van een aantal producten inmiddels dat China niet (meer) de goedkoopste is.

Voorbeeld:

De heer M. van Roon is inkoper bij Van der Ende Groep, leverancier van o.a. pompen en motoren voor tuinbouw en industrie. Hij zegt (zie cases voor het hele verhaal): China Trade & Projects steekt veel energie in het traject om de kwaliteit te waarborgen. De communicatie verloopt snel en efficiënt. De prijs is stukken lager dan binnen Nederland en het is een voordeel dat China Trade franco levert. Er is dus geen sprake van extra administratie voor bijvoorbeeld vrachtkosten en inklaren van de goederen. Waarom zegt Van Roon dit?

De Van der Ende Groep heeft heel wat onderdelen nodig waar veel arbeid in zit. De heer Van Roon heeft China Trade om een offerte gevraagd voor onderdelen die niet veel meer gewijzigd worden, zodat een langere levertijd en een wat grotere voorraad geen problemen oplevert. Daar zijn enkele zeer aantrekkelijke prijzen uit gekomen! Inmiddels levert China Trade & Projects al voor het achtste jaar aan Van der Ende.

Testimonials

China Trade & Projects is een partner die veel westerse organisaties kan helpen om fouten te vermijden en succesvol te zijn in China. Alle medewerkers spreken vloeiend Chinees en hebben veel inzicht in de Chinese cultuur. – A. van der Laak
Consultant – China Impact